Gemerka, voda zrodená v srdci Gemera

1 Marec 2018

Prameň vzácnej minerálnej vody Gemerka s vysokým obsahom minerálov magnézia a vápnika bol objavený už v roku 1769 počas panovania Márie Terézie – kráľovnej Uhorska, súčasťou ktorého bolo dnešné Slovensko (v rôznych obmenách) až do roku 1918. Práve ona nariadila prvé oficiálne zdokumentovanie prameňov a zdrojov minerálnych vôd. Ďalšie podrobné analýzy prameňov sa následne realizovali až v 60. rokoch 20. storočia, v ktorých sa uvádza, že nájdené zdroje minerálnych vôd majú významnú kapacitu a zdraviu prospešné zloženie. Ku komerčnému využitiu tohto prírodného bohatstva však dochádza až v roku 2002, a to využitím zdroja minerálnej vody Gemerka.

Ojedinelý zdroj tejto minerálnej vody vznikol vďaka súčinnosti viacerých výnimočných prírodných faktorov. Ich spolupôsobenie z nej robí celoeurópsku vzácnosť. Gemerka pramení v srdci slovenskej prírody v južnej časti Slovenského krasu, na rozhraní viacerých národných parkov. V hĺbke sa voda prirodzene obohacuje o minerály z krasového podložia – to gemerské podzemie je preslávené na celom svete. Tlak minerálnej vody je vyšší než je tlak okolitého prostredia, čo garantuje stabilitu zloženia vody a bráni prieniku znečisťujúcich látok, čo zabezpečuje veľmi vysoký štandard kvality vody.

Magnéziová minerálna voda Gemerka obsahuje prírodné magnézium a vápnik v optimálnom pomere 1:3 a zabezpečuje tak efektívne vstrebávanie minerálov do organizmu, keďže najefektívnejším spôsobom ako oba minerály telu dodať, je pitie vody. Gemerku vďaka týmto unikátnym vlastnostiam odporúča aj Slovenská lekárska komora, keďže bojuje proti svalovým kŕčom, odstraňuje únavu, znižuje hladinu cholesterolu a navodzuje celkovú rovnováhu v organizme. Odporúča sa piť aj pri pravidelnom darovaní krvi, preto je Gemerka tiež partnerom Národnej transfúznej služby na Slovensku.

Naši partneri

S realizáciou projektu Visit Gemer nám pomáhajú aj títo partneri

Nexit s.r.o.EnvexLitvanyi
banner

Kontaktujte nás

Ak máte akékoľvek otázky alebo si želáte vypracovať cenovú ponuku, neváhajte nás osloviť


Odoslať správu